Följ oss om du vill

Foundation

Foundation jämnar ut färgskillnaderna i huden, vilket ger huden en fin enhetlig look. En annan fördel är att det skyddar din hud mot UV-strålning och förorening. Några av våra foundations hos NORMAL har också en solskyddsfaktor.

Hur används den

Foundation läggs ovanpå din dagkräm. För att få det bästa resultatet från din foundation kan du använda en primer före appliceringen. En primer fungerar som så att den jämnar ut huden och håller sminket på plats längre och är därför en bra bas. Hos NORMAL hittar du också ett stort urval av primers - t.ex. Max Factor, wet n wild, W7 eller Revolution. Det är viktigt att din hud fuktas innan du använder primer och foundation. När huden är fuktig kommer en foundation att blanda sig mycket bättre in i huden och hålla huden vacker hela dagen.

Du kan applicera foundation antingen med fingrarna, en makeupsvamp eller med en borste. Fördela över hela ansiktet, eller på de ställen där du behöver lite extra täckning och skydd.

Årstiderna

Det är en bra idé att byta foundation i takt med att årstiderna ändras. Det kan vara både i konsistens och nyans. Din hud blir ofta en mörkare nyans på sommaren än på vintern, och du kanske föredrar en lättare variant när det blir lite varmare.

Välj den rätta

Foundation gör din hud enhetlig. Titta på din hudtyp när du väljer foundation. Om du ibland har en tendens till fet hy, behöver du en foundation som gör din hud matt. Om du däremot har torr hy, hitta en foundation som är fuktgivande - det kan ge lite extra glow till huden och motverka att din foundation spricker.

Om du går mot ett polerat och felfritt ansikte, använd en matt foundation med hög täckning. Ett exempel kan vara "Max Factor Facefinity All Day Flawless". Om du letar efter en mer naturlig look, välj en fuktgivande foundation som ger mer glow till huden, till exempel Maybelline FitMe Foundation

Du kan ha olika hudtoner över ansiktet och på käklinjen, och det kan göra det svårt att hitta en foundation i rätt nyans. Prova en foundation genom att göra ett streck mitt på käken och ner mot halsen. Om färgen är nästan densamma som huden, har du rätt färg. Om du har en stor färgskillnad i ansiktet, välj alltid den nyans som matchar halsens färg.

Ett urval av Foundations, som du hittar hos NORMAL butikerna.

Max Factor Facefinity All Day Flawless

Max Factor Facefinity All Day Flawless är en 3-i-1-produkt. Produkten fungerar både som primer, concealer och foundation. Max Factor Facefinity All Day Flawless ger huden en jämn yta som en primer gör. Är supereffektiv och omfattande som en concealer, och ger finish som en foundation.

Max Factor Facefinity All Day Flawless har solskyddsfaktor SPF 20, vilket ger din hud extra skydd mot skadliga UV-strålar.

Max Factor Facefinity All Day Flawless ger en snygg matt finish hela dagen.

W7 – genius

W7 Genius är en mycket lätt foundation som lämnar ansiktet med en fin glöd. W7 Genius foundation garanterar en bra täckning i upp till 12 timmar. Denna foundation har ingen solskyddsfaktor.

wet n wild photofocus foundation

Wet n wild photofocus foundation innehåller en matt och ljusdiffuserande formula för att ge huden en perfekt yta och förhindrar vita reflektioner på bilder. Den ger medium till full täckning och är fri från olja, parabener och sulfater.

L´0real True Match Foundation

L'oreal True Match Foundation passar perfekt in i huden och anpassar sig till strukturen på din hud. True Match Foundation är utan olja. L'oreal True Match Foundation kommer i många nyanser, så att du kan hitta den som passar din färg och hudtyp bäst.

Maybelline FitMe

Maybelline FitMe Foundation är en foundation med mycket fukt och passar dig bra som vill ha en naturlig och strålande look. Den passar väldigt bra från normal till torr hud. Konsistensen i Maybelline FitMe Foundation är mycket luftig och lätt.

Hitta butik

.. nära dig

Denna hemsida använder cookies till statistiskt ändamål. Cookies

OK