Milka choklad – till chokladälskaren med känsla för kvalitet

140 000. Det är antalet ton choklad Milka producerar till chokladälskare världen över varje år.  Märket som är en sammandragning av orden ”MILch” (mjölk) och ”KAkao”, är ett av världens äldsta chokladbrands, och det är fortfarande ett av de mest kända.  Vem känner inte till den karakteristiska mjölkkon med den lilla klockan kring halsen som pryder Milkas lila produkter?

Märkets ursprung går ända tillbaka till 1825, där Chocolatier Philipe Suchard började göra små chokladdesserter som han sålde från sitt hem. Det var dock först år 1901 märket fick sitt kännetecknande namn Milka och idag levererar de både choklad, karameller, kakor och påläggskräm på ett globalt plan.  

Milka choklad är särskilt populär i skidområden – och den populariteten startade faktiskt med att Milka var ett av världens första brands som började sponsra skidtävlingar.

Få ett stycke härlig Milkachoklad – klassiska och nya smaker 

Rik, söt och krämig – med massor av smak. Så kan vi rätt enkelt beskriva de klassiska chokladkakorna från Milka i en enda mening.  Milkas choklad är gjord på mjölk och kakao – och innehåller dessutom en smula hasselnötskräm vilket är den ”hemliga” ingrediens som ger den utmärkande Milka-smaken.  Chokladen har en klassisk konsistens som är hård utanpå men mjuk och smältande i munnen. Milka har ett roligt och lekande perspektiv på chokladsmak– söt, men inte för söt. Vi vågar säga att chokladen är av extraordinär hög kvalitet när vi tar det låga priset i betraktning – och det är ju något vi kan förhålla oss till här på NORMAL!

Milka Oreo – till dig som vill ha det bästa från två världar

Nu har det hänt – två klassiker har gått samman och gjort en helt egen unik kombination. Milka och Oreo i en och samma chokladkaka.

Med denna variant får du de spröda originella kexbitarna från Oreo i chokladen. Kombinationen är kraftfull och autentisk och känns ”meant to be” – och just därför är Milka Oreo en av de mest populära varianterna just nu.  

Kexen från Oreo utgör chokladens fyllning vilket innebär spröda kex och mjuk kräm i mitten som omges av den söta mjölkchokladen från Milka.  

Det ger en helt unik konsistens när man vid första tuggan märker både kex, kräm och choklad som smälter i munnen.

Bon appétit.

Milka Daim – spröd och knaprig choklad

Samarbetet vi alla har väntat på. Kombinationen av dem alla. Milka choklad med Daim. De små, originella Daimbitarna ger en extra skjuts som gör smakupplevelsen unik.  Känslan när du biter i den milda chokladen och märker de knastriga Daimbitarna kan helt enkelt inte beskrivas – det ska upplevas!

Milka cookies – nya krispiga godsaker

Kakor med chokladbitar – som dessutom är från ditt favoritmärke? Japp, den drömmen går i uppfyllelse med Milkas nya kakor som innehåller små bitar av Milka choklad. De flesta av oss har ätit kakor med chokladbitar förr men Milka tar det till en ny nivå genom att göra kakorna extra spröda – och med extra stor mängd choklad. 

Det är en kaka med driv framåt!

Milka julkalender – bortskämd med choklad under årets mysigaste tid

Det ska givetvis också finnas någonting extra till dig som är galen i Milka när världens mysigaste högtid står för dörren. Därför har Milka gått in i produktlaboratoriet och utvecklat en spännande julkalender full av läckra små chokladbitar – och naturligtvis en stor överraskning den 24 december. Att byta ut ”standard”-kalendern till en kalender från sitt favoritmärke bidrar till något alldeles extra i december månad.

OBS: Denna vara är säsongsbetonad och kan alltså endast köpas i och fram mot december.