PRESSMEDDELANDE

Medarbejder_4

Stockholmspremiär för framgångsrika kedjan NORMAL

I april blir det också stockholmarnas tur att få uppleva det framgångsrika konceptet – då NORMAL under fyra veckor öppnar tre butiker i Stockholmsområdet.

I spetsen för satsningen står delägarna i NORMAL Sverige, Carsten Hansen och Torben Elmgaard, bägge med stor branscherfarenhet från detaljhandel i Danmark och Sverige.

Solna, Nacka och Kista först ut

De första NORMAL-butikerna i Stockholmsområdet öppnar i Kista Galleria den 28 april, och kort därefter öppnar ytterligare en i Nacka Forum den 5 maj och slutligen en i Solna Centrum den 26 maj.

Både Carsten Hansen och Torben Elmgaard är övertygade om att stockholmarna kommer att välkomna Normal-butikerna.

”Vi ser fram emot att öppna i Stockholm och presentera vårt koncept i den svenska huvudstaden. På NORMAL garanterar vi fyndpriser, och det tror jag kommer att uppskattas. Många stockholmare har redan mött konceptet på resa i Danmark och i södra Sverige har efterfrågat butiker också i Stockholm”, säger delägare Torben Elmgaard.

Carsten Hansen, som har en bakgrund hos Dansk Supermarked, Netto i Sverige och Kiwi i Danmark, tillägger:

”NORMAL skiljer sig från andra detaljhandelskedjor genom att sälja helt vanliga varor till helt vanliga människor – bara billigare. Vi har ledande varumärken inom hushållsartiklar, egenvård och en mängd basprodukter som många människor redan känner till och använder i badrummet, i köket och till städning. Några exempel är L’Oreal, Colgate och Ajax, och hos oss kostar varorna ofta 30 % mindre än gängse marknadspris”, säger han.

Anledningen till att NORMAL kan hålla så låga priser är att kedjan utan fördyrande mellanhänder importerar varor direkt från de EU-länder där de är billigast.

En kul och spännande butiksupplevelse

NORMAL är mycket mer än fasta lågpriser på dagligvaruprodukter. Man erbjuder också en spännande och annorlunda butiksupplevelse och det finns alltid nyheter i sortimentet, däribland varumärken som du annars bara möter på utlandsresan. Det kan exempelvis vara en läsk från en amerikansk tv-serie eller den där chokladkakan du smakade på din senaste semester.

”Vårt mål är att du som kund får en unik upplevelse varje gång du besöker oss. Därför tar vi, förutom det fasta sortimentet, hela tiden också hem produkter som gör det spännande och kul att gå på upptäcktsfärd i våra butiker”, fortsätter Carsten Hansen.

NORMALS kommunaktion skiljer sig också från det vi är vana att se i detaljhandeln. Istället för att berätta för konsumenterna hur speciella de blir av att handla hos NORMAL så spelar budskapet på namnet och gör en humoristisk hyllning till det vanliga. För i slutändan är det ju helt normalt att vara just vanlig.

Fakta

  • NORMAL köper in märkesvaror från hela EU där varorna är billigast.
  • Bland varorna hittar du hygienprodukter, hushållsprodukter, kosmetika, djurfoder, brevpapper, hälsokost, drycker med mera. Utbudet omfattar drygt 3500 artiklar. Vi har alltid ett stort fast sortiment av produkter och nya märkesvaror kommer hela tiden till.
  • Normal öppnade sin första danska butik i april 2013.
  • Kedjan består idag av 83 butiker i Danmark och 10 i Norge.
  • Kedjan förväntar sig att öppna fler butiker i Danmark, Norge och Sverige under de närmaste åren.
  • Följ NORMALS svenska facebook-sida för mer information: https://www.facebook.com/NormalSverige/
  • NORMAL öppnar på följande adresser i Stockholm:
  • Kista Galleria, Hanstavägen 55 F – öppnar 28 april
  • Nacka Forum, Forumvägen 14 – öppnar 5 maj
  • Solna Centrum, Solna Torg 13 – öppnar 26 maj

Kontakt:

För ytterligare information, vänligen kontakta delägare och landschef Carsten Hansen på 072-144 0796